«Він зізнався в підпалі», - тернополянка розповіла про пожежу в французькому соборі

bc0ecb5-1

Як писав «Терен», тернополянка Наталя Яків, яка понад 15 років живе у Франції, розповіла деталі пожежі собору у Нанті. Цього разу жінка поділилася новими подробицями справи.

- Буквально за кілька годин після трагедії правоохоронці та пожежники встановили причину - підпал. Ще через деякий час вийшли на ймовірного підозрюваного - 39-річного емігранта з Руанди. Чоловік був добровольцем у храмі, допомагав священнослужителям та монахам. Саме він останнім був у храмі в день пожежі. Чоловік закривав двері на ключ.

Як відомо, наразі підозрюваний вже визнав свою провину.

- Чоловіка приховують від ЗМІ, з пресою спілкується лише адвокат. Останній і розповів про зізнання. З його слів відомо, що емігрант шкодує про скоєне, однак, чому саме підпалив храм у трьох місцях, не пояснює.

На захист підозрюваного став настоятель Нантського собору Юбер Шампенуа.

- Священнослужитель охарактеризував руандця як виваженого та спокійного чоловіка, якому можна було довіритися. Таке враження у нього вже впродовж п'яти років співпраці.

Наразі слідство ще триває. Храм уже закрили на реставрацію. Ймовірно, відновлення сакральної споруди триватиме не менш, ніж 3-5 років.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео