Віра Олександрович

Тернопільщина: Володимир Труш спершу ігнорував засідання обласної ради, де критикували його роботу (фото)

Сесія1

Уже 5-те засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради відбувається сьогодні, 11 серпня. Нагадаємо, таке рішення прийняли на вимогу представників депутатських фракцій.

У порядку денному відразу було лише 2 пункти: «Про ситуацію, що склалася у Тернопільській області у зв’язку із зарахуванням Тернополя до «червоної» зони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19», а також – «Про суспільно-політичну ситуацію, зумовлену діяльністю Кабінету Міністрів та інших органів центральної влади в умовах оголошеного карантину».

Сесія2
Сесія2

Однак депутати вирішили не зосереджуватися на політичних питаннях, а попрацювати довше. Відтак - внесли на розгляд низку господарських питань.

- Враховуючи позицію депутатських фракцій, а також питання, що надійшли на розгляд облради за час від 4-го засідання, пропоную повернутися до порядку денного, - каже голова обласної ради Віктор Овчарук. – Перелік із 12-ти питань, пропонованих до включення на розгляд вам роздали. Тобто ми сформуємо новий порядок денний і доповнимо його ще вашими пропозиціями. Голосуємо!

Овчарук
Овчарук

Що цікаво, засідання у приміщенні конференцзали, що на вулиці Грушевського, 8, відкрили із запізненням. У залі на той час зібралося 35 обранців краян. Згодом підійшли ще троє політиків. Розпочати роботу із передачі відзнак Верховної Ради України запропонував колегам Віктор Овчарук.

- Хочу також звернути вашу увагу, що сьогоднішнє засідання проводиться в умовах карантину, тому закликаю усіх дотримуватися санітарних обмежень, - додає він. – Ми очікуємо тут все-таки голову адміністрації. Оскільки його наразі немає, то є заступник Олег Валов. Ми можемо ставити запитання йому. А тепер перейдемо нарешті до приємного: ряд наших земляків отримав відзнаки. Пропоную вручити їх урочисто.

Отже, відзнаки отримали: депутат обласної ради Юрій Дзюбан, громадська діячка, поетеса Леся Любарська і головний лікар Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні, кандидат медичних наук, доцент Володимир Шкробот.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«302780,302779»]

Після цього депутати взялися до розгляду питань порядку денного. Засідання ще триває. Зокрема, депутати розкритикували роботу Володимира Труша, який ігнорував засідання обласної ради. Про це та інші подробиці читайте на «Терені» згодом.

Фото з трансляції засідання на сайті обласної ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео