Паркуйтесь правильно і обережно: на вулиці Чорткова вийшли інспектори з паркування

DSC_0463

На вулицях Чорткова працюють два інспектори з паркування. Вони вже отримали всі необхідні дозволи та документи, тож мають повноваження складати протоколи за адміністративні правопорушення, а саме неправильне паркування. 

За місяць інспектори з паркування залишили під двірниками на лобовому склі автомобілів більше 1 000 попереджень про порушення правил дорожнього руху, однак вже віднедавна на злісних порушників складають протоколи. За дрібні порушення – 255 гривень, за значніші – 510.

– Наше першочергове завдання – контроль за дотриманням паркування у центральній частині міста – на найбільш завантажених вулицях: Степана Бандери, Гончара, Шевченка тощо. Розуміємо все – місто старе, паркувальних місць не вистачає, але за жодних обставин не можна (як мінімум!) паркуватись ближче, ніж 10 м до пішохідного переходу та на зупинках громадського транспорту. Бо кожен такий випадок – це ймовірне ДТП, це травми або смерть. Тому для початку звертатимемо увагу саме на такі порушення.

Суть не у штрафах, а у повазі водіїв до пішоходів, суть у безпеці на дорогах. Звичайно, якщо водій вперше «проштрафився», протоколу ми не складаємо, лиш робимо попередження та проводимо профілактичну роботу. Якщо ж його спіймали на гарячому вдруге чи втретє – штраф неминучий, – розповів начальник відділу з питань контролю за паркуванням Олег Лайбіда.

DSC_0464
DSC_0464

Порушники правил дорожнього руху у Чорткові повинні усвідомлювати, що відповідальність за це у вигляді штрафу буде невідворотною. Місто Чортків у першу чергу – це місто для пішоходів, а не автомобілів. Не обов’язково паркувати власну автівку прямо під магазином чи установою, яка вам потрібна. Залишити авто на сусідній вулиці та пройти пішки кілька десятків чи сотню метрів – це тенденція всього цивілізованого світу.

Інспектору з паркування, згідно з законодавством, не потрібно шукати водія, котрий порушив ПДР. Достатньо зробити фотофіксацію (з геолокацією) порушення та виписати постанову на власника автомобіля. Після цього вся інформація про порушення буде доступна на сайті, де водій зможе детальніше ознайомитись із постановою: коли, де і що порушив, а також переконатись у наявності фотодоказів. На сплату штрафу водію дається 30 календарних днів. Якщо ж ви готові сплатити штраф протягом 10 банківських днів з моменту винесення постанови, то сума буде на 50% меншою.

DSC_0468
DSC_0468

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео