Оксана Бучко

Тернопільські підприємці збираються на зустріч з мером

117196935_3233424376745411_5619437544918560201_n

Проти законів 128-ІХ та 129-ІХ, що вступають в дію з 01.08.2020, виступають тернопільські підприємці. Адже, за їхніми словами, це нівелювання спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Із цього приводу організовують зустріч із мером у Тернополі 19 серпня.

– Зустріч активу руху #SaveФОП за участі Сергія Доротича, Ксенії Ляпіної, Владислава Орлова та інших підприємців з мером Тернополя відбудеться в середу 19.08 об 11:00 год, – йдеться у групі «SaveФОП». – Після 13:00 год будуть проводитись збори на ринках з підприємцями. Чекаємо на розмову, готуйте питання до обговорення.

Також захистити свою позицію підприємців закликають, підписавши відповідну петицію про захист спрощеної системи оподаткування шляхом термінового розгляду та прийняття законопроекту 3853-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження щорічного підвищення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників єдиного податку не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, а також скасування корупційного механізму кеш-бек».

– Ухвалення законів 128-ІХ та 129-ІХ відбувалося без консультацій та обговорення, без аргументованих досліджень, – йдеться у тексті петиції. – Тотальна фіскалізація мікробізнесу знищить бізнесініціативу в Україні, збільшить корупцію та безробіття. Внесення та ухвалення законопроекту 3853-1 дозволить відокремити дрібний бізнес від великого, збільшить надходження до бюджету, обілить «тіньовий сегмент» та дасть перспективи сталого розвитку економіки! Спрощена система оподаткування, обліку та звітності повинна залишитись простою!

Таким чином підприємці продовжують боротьбу за право працювати в Україні.

– Думаю, це не лише інформація, – говорить голова профспілкової організації підприємців Тернопільського центрального ринку Наталія Шоломейчук. –  Це наша позиція, наша солідарність, наша вимога, наше бачення. Ми завжди говоримо, що понаприймають там законів, а нам виживай. Маємо можливість боротись за право працювати в Україні, або своєю байдужістю дозволимо і далі тиснути. Ніхто за нас боротись не буде. Петиція – один з вагомих кроків, які ми маємо пройти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео