Оксана Бучко

Вчитель з Тернопільщини – у списку найкращих педагогів України

cover_gtp_top50_2020_a

П'ятдесят найкращих вчителів України за версією Global Teacher Prize Ukraine 2020 оголосили нещодавно. Вони не схожі один на одного, живуть у різних куточках України, але об’єднує їх одне – любов до дітей та намагання зробити свій внесок у майбутнє України. Серед фіналістів є педагог з Тернопільщини – із Заліщицької державної гімназії. 

Це Василь Дяків, який викладає всесвітню історію, громадянську освіту, історію України, основи здоров’я. Він здобув звання «Заслуженого вчителя України» і минулоріч переміг у конкурсі «Учитель року», йдеться на osvitoria.media. 59 – саме стільки його учнів є переможцями обласних етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких та реферативних робіт МАН України. Діти – активні учасники конкурсів КВК, дебатів Поппера, інтелектуальних ігор. Семеро гімназистів брали участь у зйомках програми «LG-Еврика».

– Для мене як педагога важливо формувати таке середовище, яке дасть поштовх дітям до вдосконалення, до реалізації своїх творчих здібностей, – зазначає вчитель. – Мені важливо, щоб середовище не було прив’язане до конкретного предмета. Усі мої зусилля спрямовуються на організацію таких форм роботи, що сприяють вирішенню цих завдань.

Наступним етапом конкурсу буде визначення десятки найкращих експертним журі Премії та проведення асесмент-центру (один з методів комплексної оцінки персоналу, заснований на використанні взаємодоповнюючих методик, орієнтований на оцінку реальних якостей співробітників, їх психологічних і професійних особливостей, відповідності вимогам посадових позицій, а також виявлення потенційних можливостей фахівців, – прим.ред.). Переможця оголосять 3 жовтня 2020 року та винагородять грошовою премією у 250 тисяч гривень, навчанням та участю у GLOBAL EDUCATION & SKILLS FORUM.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео