Орест Сарматський

Радник міністра МВС України назвав земельних баронів профтехосвіти з Тернопільщини

118155610_1560663590780094_7111887311694048550_n (Copy)

Як вже повідомляв «Терен», керівництво двох навчальних закладів у Борщівському та Заліщицькому районах Тернопльської області тишком-нишком передало в оренду понад 540 га землі.

На таку інформацію відреагував і радник міністра МВС України Михайло Апостол, який сьогодні перебуває на Терноіпльщині.

На своїй сторінці у Facebook він написав замітку під заголовком «Земельні барони профтехосвіти: хто вони?»

– Неодноразово писав про те, що, маючи такий унікальний банк землі, який все ще перебуває в державній власності, Україна могла би мати одну з найкращих економік світу. До прикладу скажу: тут мова про майже 200 тисяч гектарів прекрасних чорноземів, закріплених за закладами освіти різних типів: від профтехів до аграрних університетів. Кожен рік можна додатково поповнювати державний бюджет на, як мінімум, 1 млрд грн, – пише Михайло Апостол.

Він, зокрема, зазначає, «…керівництво двох «бідних», на перший погляд, навчальних закладів неправомірно передало в користування земельні ділянки фермерствам загальною площею понад 546 га (259,61 га 286 га відповідно).

Правоохоронці встановили, що спільного обробітку землі на цих ділянках насправді не було. А сільськогосподарські підприємства використовували на власний розсуд земельні ділянки, що є злочином.

На мою думку, такий земельний сюрреалізм, коли в документах одне, а по факту інше, нікому не потрібен. Це не реформи, а чистої води корупція, додає Михайло Апостол у своєму дописі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео