80-річну кременчанку обібрали «працівниці соціальних служб»

14599334431-e1487064737574

Понад 5 тис. грн втратила 80-річна пенсіонерка на Кременечині, довірившись двом шахрайкам. Ті представилися працівницями соціальної служби, що хотіли оформити доплату до пенсії. Про те, що цього дня був державний вихідний і служби не працювали, бабуся, очевидно, не подумала.

24 серпня близько 22:00 до квартири самотньої кременчанки постукали дві жінки, сказали старенькій, що є працівницями соціальної служби і потрібен її паспорт, аби оформити доплату до пенсії. З опису бабусі, їм було 35-40 років, смугляві, середньої статури. Пенсіонерка пустила незнайомок до квартири, запропонувала пройти на кухню, проте вони наполягли, аби зайти до кімнати. Витягнувши папери, жінки сказали старенькій дати паспорт, аби виписати її дані для оформлення доплати. Серед документів, які вийняла зі сховку пенсіонерка, лежали гроші, їх бачили візитерки, – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Одна із шахрайок сказала, що, нібито, забула сумку. Вона повернулася в будинок і, ймовірно, саме тоді поцупила гроші.

Наразі правоохоронці працюють над тим, аби встановити особи зловмисниць, а тернополян застерігають не пускати у домівки невідомих осіб, не довіряти інформації про доплати до пенсії, грошову реформу, про перевірку лічильників води чи газу. А також не відчиняти двері тим, хто пропонує дешевий товар чи якісь акційні розпродажі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео