Оксана Бучко

Правила пандемії змінили харчування у тернопільських шкільних їдальнях

118991724_3318308984922647_6835737557889875493_o

Із початком року тернополяни можуть спостерігати у шкільних їдальнях «сніданки» для учнів початкової школи, які порційно фасуються в разову упаковку. Цього недостатньо для повноцінного прийому їжі, але це обмеження лише на час карантину. У жодному разі такі сніданки не є заміною гарячого харчування, наголошує Міністер освіти та науки Любомира Мандзій.

- Після скасування дії карантинних обмежень школи повернуться до звичної моделі мультипрофільного харчування дітей, - пише вона. - Адже Нова Українська Школа - це безпечне освітнє середовище, в якому одним із пріоритетів є здорове шкільне харчування. На жаль, COVID-19 вніс свої корективи, тому ми маємо дотримуватися встановлених обмежень та правил. Прошу засновників закладів освіти, директорів шкіл спільно з Держпродспоживслужбою контролювати процес та докласти всіх зусиль, щоб харчування для учнів у у школі було організоване з урахуванням усіх протиепідемічних заходів.

Також в МОН нагадують, що у травні 2020 року комісія затвердила перелік погоджених пропозицій держадміністрацій з використання освітньої субвенції у 2020 році за напрямом «Ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти». На модернізацію та ремонт харчоблоків у школах Уряд виділив 400 млн грн. МОН моніторить питання використання та освоєння коштів територіями. Станом на 10 серпня використали 12,4 млн грн. Частково закупили обладнання для харчоблоків Волинська, Кіровоградська, Миколаївська, Полтавська, Чернівецька та Хмельницька області. В інші областях тривають процедури закупівель.

Нагадаємо, на Тернопільщині ці кошти субвенції направили у 51 заклад. У цей список увійшли ті заклади, де навчається більше 200 учнів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео