Тернополянам на замітку: чого не можна робити після дайвінгу

dajving

Тернополянам на замітку: чого не можна робити після дайвінгу

Ми уже розповідали про користь плавання та про лікувальний ефект, який відчувають дайвери. Продовжуючи цю тему, варто виокремити заборони стосовно тих чи інших дій уже безпосередньо після занурень. Сьогодні говоритимемо про перельоти та їх наслідки у даній ситуації.

Це, напевно, найбільш відома заборона, що закладена в алгоритм практично всіх підводних комп’ютерів. Після одиночного занурення до перельоту має пройти не менше 12 годин. Після серії занурень краще почекати 18 годин. У будь-якому випадку, гарантій ніхто не дає, але для більшої безпеки краще поберегти себе коханих і летіти через добу після останнього занурення.

Тут все просто: тиск в салоні літака нижче звичайного атмосферного (саме тому людям закладає вуха при зльоті та посадці). А для дайверів, після серії занурень , що напевно мають в тканинах організму залишковий азот, навіть з незначними з перепадами тиску краще не жартувати.

Слід бути обережним також із автомобільними та автобусними екскурсіями між і після занурень. У місцях дайвінгу це майже завжди тряска, нерідко тривала. А найнебезпечніше — перепади висот.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео