Віра Олександрович

Роздають безкоштовно, тому на Тернопільщині взяли в 4 рази більше

Підпис

Тернополяни вже отримали 16 978 електронних підписів від податкової. І це – набагато більше, ніж торік.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Платникам податків з Тернопільщини впродовж 3-х кварталів цього року працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України, що діє у ЦОПі Тернопільської ДПІ, видали у чотири рази більше посилених сертифікатів електронного цифрового підпису, ніж торік, - кажуть у податковій. - Так, у січні-вересні 2020-го краяни отримали 16 978 електронних підписів, тоді, як у 2019-му – 4 187.

Принагідно у податковій нагадали: послуги з видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, приватних підприємців і громадян є безкоштовними.

- Упродовж січня-вересня 2020-го фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС в області надали 67 551 адміністративну послугу, - звітують у податковій. - Найчастіше люди зверталися, щоб скористатися послугою з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Таку послугу отримали 24715 жителів краю.

Трохи менше тернополян звернулися, аби отримати відомості із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Цією послугою скористалися 17 423 осіб. Також актуальними залишилися: реєстрація книг обліку розрахункових операцій і реєстрація реєстратора розрахункових операцій. Такі послуги отримали 3 945 та 1 398 осіб, відповідно.

Фото із відкритих джерел    

Вибір читачів за тиждень

Відео