Віра Олександрович

Як на Тернопільщині люди отримали законно зароблені 19 млн грн

Зарплата

Підприємства на Тернопільщині виплатили своїм працівникам майже 19 млн грн заборгованої зарплати. Окрім того, порушників змісять заплатити штрафи.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області. Вони нагадали, що контроль за додержанням суб’єктами господарювання чинного законодавства про оплату праці – завжди під пильним наглядом працівників ГУ ДПС в області.

- Так, із початку цього року із керівниками 157 підприємств, що допустили заборгованість із виплати зарплати та податкових платежів, провели роз’яснювальну роботу, - кажуть у податковій. - Після цього 151 боржник виплатив людям майже 19 млн грн заборгованої зарплати. Відтак до бюджету додатково надійшло 4,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 3,3 млн грн єдиного внеску.

Відомо, що ПДФО – основний бюджетоформуючий платіж місцевих бюджетів. Тому до контролю за додержанням законодавства про оплату праці залучають також органи місцевого самоврядування.

- Для цього створюються спільні комісії, - нагадують у податковій. - Із початку року вони провели роз’яснювальну роботу з керівниками 107 підприємств. Результатом стало підвищення рівня виплати зарплати 99-ма (93%) із них. Тож додаткові надходження до бюджетів склали 8,3 млн грн, із яких 3,8 млн грн ПДФО та 4,5 млн грн єдиного внеску.

Внаслідок контрольно-перевірочної роботи щодо платників податків, які виплачували зарплату та інші доходи громадянам з порушенням вимог податкового та іншого законодавства, з початку року провели 37 перевірок.

- Перевірили 19 юридичних осіб і 18 підприємців, - уточнюють податківці. - Порушникам нарахували 6,6 млн грн платежів і штрафів. Зокрема, вони мають сплатити 4,9 млн грн ПДФО, 486 тис. грн єдиного внеску та 351,5 тис. грн військового збору.

До речі, завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками у жовтні на Тернопільщині додатково оформили 7 259 осіб.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео