Чортківський епідеміолог: «Якщо ми хочемо вберегти життя людей, то Україні не уникнути локдауну»

1000_545_1594166341-4388

Останніми днями все більше країн Європи вводять жорсткий карантин, так званий локдаун, відповідно до якого закриваються всі бари, ресторани, більшість магазинів, а виходити з дому можна лише з поважних причин. Це зумовлено різким збільшенням кількості хворих. На цю тему пресслужба Чортківської міської ради поспілкувалась із лікарем-епідеміологом Олегом Голінатим та дізналися його думку і прогнози щодо рівня захворюваності в Україні.

- Порівняно з минулими вихідними бачимо, що кількість хворих трішки зменшилася, але це не показник того, що захворюваність йде на спад. Загалом, по Україні статистика невтішна і щодня ми маємо сумні рекорди із збільшення числа хворих на коронавірусну інфекцію. Якщо так триватиме і далі, то нам просто не уникнути жорсткого карантину, медицина направду не справляється.

Як на мене, така ситуація виникає через те, що багато людей нехтують рекомендаціями та не дотримуються правил поведінки у громадських місцях. На даний момент носіння маски та дотримання дистанції – головні чинники, які можуть вберегти від зараження ковідом. На мою думку, така безвідповідальність вже невдовзі призведе до того, що будемо мати таку саму сумну картину, як і в Європі. Якщо ми хочемо вберегти своє життя та здоров’я, то Україні не уникнути локдауну. Я розумію, що це може неабияк вдарити по економіці нашої держави, але для мене, як для лікаря, немає нічого ціннішого за життя та здоров’я людей, – розповів Олег Голінатий. 

За інф. ЧМР

Фото ЧМР та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео