Оксана Бучко

Тернополяни вимагають доступного розмитнення, а не відтермінування штрафів

123659220_1118539368566452_3552256132770222764_n

У Києві сьогодні, 3 листопада, зібралось чимало тернополян. Одна з груп – власники автомобілів на європейській реєстрації, які вимагають доступного розмитнення. Проте на даний час відповіддю Уряду є лише відтермінування законів про штрафи для таких водіїв.

Як відомо, 28 жовтня Кабінет міністрів України погодив проект постанови, яка дозволяє притягувати до відповідальності власників номерів на європейській реєстрації (штрафи сягають 17 тис. грн.). Хоча минулого року було підписано меморандум між «АвтоЄвроСилою» та міністром МВС щодо не притягнення до відповідальності власників автомобілів на європейській реєстрації до прийняття Закону про доступне розмитнення. Наразі у Верховній Раді зареєстровано ряд альтернативних законопроектів про доступне розмитнення. Тож учасники мітингу вимагають сьогодні прийняти їх та зняти із автомобіля в Україні звання «предмет розкоші».

Ідею про штрафи учасники акції називають свавіллям, за рахунок якого хочуть поповнити державний бюджет. Тож цю постанову вимагають скасувати повністю та безповоротно. Розмитнення вимагають встановити на рівні 30-35% відсотків від вартості автомобіля.

– Доступне розмитнення має бути для всіх, – говорить керівник організації «АвтоЄвроСила» на Тернопільщині Ігор Красновський. – Голова митного комітету гальмує новий законопроект про розмитнення на голосуванні. Тому ми знову у Києві, аби заявити, що не здаємось і не потребуємо відтермінування. Автомобіль – це засіб пересування, який має бути доступний кожному.

Наразі учасники акції чекають результату зустрічі депутатів із Прем’єр-міністром. Деталі згодом.

З інформацією про те, що конкретно передбачає альтернативний закон №3704, за прийняття якого стоять тернополяни у Києві, можна ознайомитись на buh.ligazakon.net.

Фото, відео AESUkraine

Вибір читачів за тиждень

Відео