Віра Олександрович

Тернопіль: якщо Сергія Надала не буде, виконкомом керуватиме Ігор Гірчак (відео)

Виконком

Моторний човен для патрулювання акваторії Тернопільського ставу передали на баланс міської ради.

Це сталося на першому засіданні виконавчого комітету, який зібрався у новому складі сьогодні, 20 листопада. Учасниками зібрання у «зеленій кімнаті» також затвердили регламент виконавчого комітету і вирішили цілу низку господарських питань.

Отже, рішення про передачу на баланс Тернопільської міської ради від КП «Тернопільелектротранс» моторного човна TUNA-485 із двигуном «Меркурі-60» і трейлером UMS-Boat ухвалили одноголосно. Нагадаємо, йдеться про судно, придбане за кошти із бюджету громади і призначене для контролювання працівниками муніципальної інспекції за дотриманням водного законодавства в акваторії водойми. Цей катер уже успішно використовують інспектори муніципальної інспекції під час денного і нічного патрулювання. Відтак їм вдається ефективно і швидко виявляти порушників Правил рибальства, а також притягувати їх до адміністративної відповідальності, запевнили у міській раді.

Варто зауважити, що надалі міський виконком працюватиме за новим регламентом. Як і раніше, очолюватиме і здійснюватиме керівництво виконавчим комітетом міський голова Сергій Надал. У разі його відсутності чи неможливості здійснення ним відповідних функцій до роботи візьметься секретар міської ради Ігор Гірчак або заступник міського голови, відповідно до розпорядження мера.

Зміни сталися не лише у кількісному складі (тепер до виконкому входять 15 чоловік, у тому числі старости усіх сіл громади – прим.). Важливі нюанси передбачили навіть у регламенті виконавчого комітету Тернопільської міської ради 8-го скликання.

Зокрема, відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації», проєкти рішень виконавчого комітету тепер будуть оприлюднювати на офіційному сайті міської ради не пізніше як за 10 робочих днів до дати їхнього розгляду з метою ухвалення (замість 20 робочих днів, які були вказані у попередній редакції цього Закону – прим.). У регламенті також закріпили норми і прописали порядок підготовки і проведення засідань виконкому. У тому числі, цього разу врахували новий порядок підготовки і проведення аудіо- та відеоконференцій. Це, на думку учасників засідання, необхідно було зробити на тлі епідемії коронавірусу.

Окрім того, у регламенті чітко прописали порядок підготовки і прийняття рішень виконкому, в тому числі щодо підготовки електронних рішень – від початку їх створення до контролю за виконанням. Всі вказані зміни внесли через прийняття рішення про переведення в електронний формат всієї системи документообігу і процедури опрацювання нормативно-правових актів Тернопільської міської ради.

Фото з трансляції засідання виконкому на сторінці Сергія Надала у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео