Орест Сарматський

Силовики з Тернопільщини звинувачують командира у бойових діях проти Збройних сил України

129500903_3695442133852069_5760963254751040451_n (Copy)

Командиру одного з військових підрозділів терористичної організації «ЛНР» повідомлено про підозру.

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури слідчим Управління Служби безпеки України в області повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь в терористичній організації) мешканцю Луганської області – командиру одного з військових підрозділів терористичної організації.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

– За даними слідства, мешканець м. Брянка під впливом російської пропаганди ще навесні 2014 року приєднався до 15-го батальйону територіальної оборони «Брянка СССР» 2-го армійського корпусу, який дислокувався на тимчасово непідконтрольній Україні території. Відтоді бойовик брав участь у бойових діях проти Збройних сил України, які були задіяні в Антитерористичній операції, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що на посаді командира військового формування, маючи у своєму підпорядкуванні військовослужбовців, бойовик організовував та забезпечував несення підлеглими бойових чергувань на блокпостах та спостережних постах, застосування ними зброї, вчинення вбивств людей, вибухів, підпалів, артилерійських обстрілів на території Луганської області.

Окрім того, він особисто брав активну участь у цих незаконних діяннях.

Розслідування триває.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео