Віра Олександрович

Завод «Промінь» хочуть відродити на Тернопільщині (відео, фото)

Громадська рада, створена при Тернопільській обласній держадміністрації, вже довела, що вона є дієвим органом. Зокрема, її представники активно підтримують військових, які перебувають у зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС). 

Нагадаємо, у Громадській раді нещодавно відбулася ротація. З її складу вивели громадську діячку Ольгу Шахін, а натомість ввели науковця Андрія Цвяха.

Окрім іншого, активісти, серед яких є чимало знаних науковців і викладачів, можуть похвалитися розробками в питаннях енергетики. Саме таку спеціалізацію бачать на відродженому підприємстві оборонної галузі – заводі «Промінь». Курує цей напрямок, власне, голова Громадської ради Валерій Федорейко.

– У питаннях енергетики у нас є серйозні розробки, – каже він. – Зокрема, ми плануємо запустити, фактично врятувати підприємство оборонпрому «Промінь».

Що цікаво, проект Закону України про громадські ради при органах виконавчої влади, розроблений фахівцями із Тернополя, вже перебуває на розгляді у Міністерстві юстиції. Таким успіхом похвалився заступник голови Громадської ради Володимир Воронін.

Воронін
Воронін

За його словами, до складу Громадської ради входять правоохоронці, науковці, медики і освітяни. Вони допомагають чиновникам приймати важливі рішення задля розвитку Тернопілля, впевнений заступник голови обласної держадміністрації Віктор Устенко.

– Співпраця із Громадською радою – дуже важлива, – наголошує він. – Адже консультації із її представниками дозволяють чиновникам приймати виважені рішення в інтересах усіх людей.

Громрада
Громрада

В обласній держадміністрації зазначили: порад від Громадської ради особливо чекатимуть наступного року, адже у 2021-му треба трансформувати чимало навчальних і медичних закладів. Про це голова ОДА Володимир Труш заявив особисто.

– Тішить, що у Тернопільській області Громадська рада є «живою», – зауважує він. – Це не є просто галочка на папірчику про те, що зібралися і поговорили. Зважаючи на ваші пропозиції ми можемо коригувати свою роботу.

Також, за словами пана Труша, із активістами надалі докладніше обговорюватимуть питання фінансування лікарень і підпорядкування медиків. Мовляв, завдяки порадам громадськості це зробити буде набагато легше.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео