Віра Олександрович

При вирішенні гострих питань на Тернопільщині радитимуться з Громадською радою (відео, фото)

Ротація відбулася у Громадській раді, створеній при Тернопільській обласній держадміністрації. Окрім того, представники громадського суспільства краю сьогодні, 1 грудня, розглянули і вирішили цілу низку важливих питань. 

Насамперед зі складу Громадської ради вивели Ольгу Шахін. Нагадаємо, вона громадська діячка, підприємиця і голова Тернопільського осередку «Асоціації жінок України «Дія». До того ж, нещодавно стала депутаткою Тернопільської міської ради. Ба більше, очолила одну із постійних депутатських комісії. Через це, за словами голови Громадської ради Валерія Федорейка, Ольгу Шахін довелося виключити зі списку.

– Натомість прошу ввести до складу ради іншого учасника – доктора медичних наук Андрія Цвяха, який буде опікуватися сектором медицини, – каже пан Федорейко. – Цей знаний науковець очолює новостворену громадську організацію «Доступна реабілітація та ерготерапія». 

Андрієві Цвяху дали слово, аби він розповів про свою роботу, адже не всі учасники зібрання чули про новостворену ГО. Дехто хотів дізнатися, яку користь принесе участь нового члена для роботи Громадської ради.

Що цікаво, частина учасників зібрання брала участь у ньому, завдячуючи можливостям Інтернету. Члени Громадської ради у такий спосіб і доповідали, і навіть вступали у дискусію. Наприклад, Ірина Чорна інформувала присутніх про роботу представників Громадської ради щодо реалізації програм соціального захисту громадян, у тому числі – із особливими потребами, і напрямки вдосконалення діяльності обласного департаменту соціального захисту населення. При цьому жінка поскаржилася на брак комунікації із керівництвом окремих управлінь ОДА.

Таку думку підтримали не всі учасники засідання. Але звіт Ірини Чорної взяли до відома. Ще більше надій на ефективну співпрацю чиновників ОДА і представників громадськості додав візит на засідання голови облдержадміністрації Володимира Труша.

– На обговорення членів Громадської ради будуть висунуті рішення щодо організації громадських заходів, – каже він. – Ваша думка надзвичайно важлива, як представників громадськості. Оскільки ми плануємо розглядати ряд важливих питань, а саме трансформації навчальних і медичних закладів. Також ми плануємо докладно розібратися у фінансуванні медичних установ і підпорядкуванні лікарів і лікарень.

Труш
Труш

Така співпраця має допомогти і владі, і громадам на тлі змін, спричиненої адміністративно-територіальною реформою, вважає Володимир Труш. Адже при утворенні нових трьох районів на Тернопіллі гостро постало питання колишніх районних лікарень та іншого комунального майна. Вирішити це питання треба у найкоротші терміни.

Окрім того, учасники наради розглянули інші питання: про заходи щодо підтримки військовослужбовців у зоні проведення ООС, про стан виконання Першого річного плану, про участь ради у волонтерські підтримці тощо. 

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео