Орест Сарматський

Прийнятий законопроект співавторства нардепа з Тернопільщини суттєво допоможе українським тваринникам

129032808_2660718960905400_3576952547826638285_n (Copy)

У Верховній Раді нардепи проголосували за законопроект 3672 співавторства  народного депутата України («За майбутнє»), секретаря комітету з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України Івана Чайківського.

- Закон діятиме на тимчасовій основі. Він надає можливість українськими тваринникам та птахівникам протягом 4-х років купувати готові комбікорми, які містять добавки, включені до реєстру кормових добавок ЄС, - написав на своїй сторінці у Facebook Іван Чайківський.

За його словами, законом розширюється перелік продуктів (кормів, кормових добавок, які призначені для виробництва кормів для непродуктивних тварин, преміксів, фасованих (запакованих) кормів), щодо яких запроваджуються тимчасові норми.

- Після зміни українського законодавства, з метою приведення його до норм ЄС, необхідно було затвердити ще 19 підзаконних актів. На сьогоднішній день прийнято 13 (тобто 70%). Недопрацьоване з цього питання законодавство вже призводить до скорочення пропозицій на ринку кормів, а це – втрати для підприємців та суттєве скорочення надходжень до Державного бюджету, - додає народний депутат Іван Чайківський.

Він каже, аби вийти з цієї ситуації та дати час на розробку та приведення у відповідність підзаконних актів і було прийнято проект закону 3672.

Як вже повідомляв «Терен», депутати Верховної Ради прийняли у першому читанні законопроєкт 2289 Закону України «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України».

Співавтор законопроєкту – народний депутат України («За майбутнє»), секретар комітету з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України Іван Чайківський.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео