Голова Чортківської МТГ разом із командою зустрівся з жителями села Росохач

DSC_0260

Днями голова Чортківської міської територіальної громади Володимир Шматько спільно із членами своєї команди – секретарем міської ради Ярославом Дзиндрою, заступниками Василем Воціховським та Віктором Гуриним, депутатами міськради Любомиром Махометом та Василем Батрином, керівниками структурних підрозділів міської ради та керівниками комунальних підприємств зустрівся із громадою села Росохач. Разом із активом села керівництво громади дискутувало про бюджет 2021 року та плани щодо розвитку села. 

– Сьогодні ми проведемо своєрідні бюджетні слухання, які, як би мені хотілось, стали хорошою традицією. Прагну, щоб всі рішення, котрі стосуються вашого села, ми приймали виключно після діалогу з вами, жителями Росохача. Пропонуйте, підказуйте, давайте разом брати відповідальність за наше з вами майбутнє. 

Ми з командою спершу презентуємо вам детальний фінансовий звіт щодо бюджету вашого села, розповімо, скільки податків збирає Росохач, хто є головним платником податків. Друге – спільно з вами вирішуватимемо, як і на що використовувати кошти. Третє – обговоримо з вами найбільш проблемні питання вашого села у комунальній сфері, – розпочав діалог Володимир Шматько.

DSC_0248
DSC_0248

Освіта: «Знаю, що цьогоріч у дитячому садочку Росохача розпочався ремонт. Із впевненістю можу сказати, що у 2021 році ми його повністю завершимо, адже діти і їхній комфорт – це безумовно наш пріоритет. Те саме стосується і школи. Школа – це не просто будівля, це діти. Тож доти, доки у селі народжуватимуться діти – доти у Росохачі точно буде школа! Ми точно покращуватимемо умови навчання, забезпечуючи учнів всім сучасним обладнанням для наочності – інтерактивними дошками, приладами в класи хімії та фізики тощо».

Бібліотека: «Старі, нецікаві, радянські бібліотеки – це проблема всієї України. Чи ходять туди діти? Ні. Чи потрібні бібліотеки в такому вигляді, як вони зараз є? Точно ні. Зараз ми платимо зарплату бібліотекарю, опалюємо порожнє приміщення, так точно не може тривати далі. Бібліотеку слід ефективно трансформувати, вивчити найкращі приклади не лише в нашій країні, а й по всьому світі, зацікавити дітей йти туди».

DSC_0250
DSC_0250

Благоустрій: «Ми точно засвітимо всі вулиці у Росохачі до кінця 2021 року. Це одне з наших найважливіших завдань. Також наведемо порядок зі сміттям, ліквідуємо незаконні стихійні сміттєзвалища та запровадимо планово-подвірну систему збору ТПВ, коли всі матимуть персональні сміттєві бачки та платитимуть лише за те сміття, який продукують. Окрему увагу приділимо місцевому кладовищу, яке ми плануємо інвентаризувати, провести там благоустрій. Думаю, перші зміни ви вже помітили, бо у Росохачі на цвинтарі є працівник КП «Ритуальна служба».

Соціальна допомога: «Ми точно будемо, як і у Чорткові, виділяти кошти на лікування жителів села, котрі потребують дороговартісного лікування чи котрі потрапили у важкі екстрені життєві обставини».

DSC_0243
DSC_0243

Спорт: «Безумовно, і надалі підтримуватимемо спорт у Росохачі, зокрема футбольну команду, котра вже має перемоги у кількох турнірах громади. Цьогоріч вони отримали форму, м’ячі, сітки тощо. Також плануємо виготовляти проектно-кошторисну документацію на будівництво великого сучасного багатофункціонального спортивного майданчика у центрі села, такі як ми збудували у Чорткові».

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео