Олеся Поліщук

На Тернопільщині членкиня виборчої комісії постане перед судом

AZqdGnbJZ7nENA7rjSXl (1)

Перед судом постане членкиня виборчої комісії, яка отримала під час виборів чужий бюлетень та проголосувала за ним.

Про це повідомила Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Теребовлянська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 158-1 КК України стосовно членкині виборчої комісії, яка під час проведення місцевих виборів отримала чужий виборчий бюлетень і незаконно проголосувала замість іншої особи.

Встановлено, що 25 жовтня 2020 року під час проведення місцевих виборів, одна з представниць виборчої комісії при відвідуванні виборців задля голосування за місцем їх проживання у с. Ласківці Теребовлянського району Тернопільської області, незаконно отримала бюлетень для голосування на виборах Теребовлянського міського голови.

Жінка взяла бюлетень і проголосувала замість жительки цього села, яка на час проведення виборів, перебувала у закладі закритого типу «Буданівська обласна психоневрологічна лікарня».

Розслідування завершено. За клопотанням прокурора до підозрюваної судом застосовано запобіжний захід.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 158-1 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Фото з вільних джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео