Віра Олександрович

Допоміжними репродуктивними технологіями на Тернопільщині скористалися 33-є краян

Знижка

Щоб отримати податкову знижку, на Тернопільщині громадяни задекларували понад 67 млн грн різних витрат. І лідирували серед них традиційно затрати на навчання.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На початку грудня у період деклараційної кампанії 2020 року правом на податкову знижку скористалися 4 тисячі 833 жителі Тернопільщини, - звітують у податковій. - За цей час вони задекларували 67,4 млн грн різних витрат.

Більшість із них, а це 3 тисячі 924 краянина, подали декларації на отримання податкової знижки через витрати на навчання.

- Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), за сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 830 осіб, - додають у податковій. - Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами і понесеними витратами в оплаті допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей скористалися 33 та 12 жителів Тернопілля, відповідно.

Повернуть кошти і 10-ти декларантам, які витрати кошти на переобладнання транспортних засобів, а також 13 особам, які сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла. Що цікаво, за наслідками перерахунків, жителям Тернопільщини вже повернули 11,8 млн грн ПДФО.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео