Оксана Бучко

Тернополяни матимуть у школі електронні журнали, щоденники та розклади

0079D9E1-B5B4-450B-95D0-85FFA1E97474

У тернопільських школах стане легше вчителям вести документообіг, а батькам - спостерігати за ходом навчання та результатами дітей. Заклади зможуть використовувати електронну систему, роботу якої активно розпочали в Україні.

- Із огляду на виклики та нагальні потреби, які постали перед системою освіти України в умовах протидії пандемії COVID-19, та з метою дерегуляції та дебюрократизації управління системою освіти, спрощення ведення документообігу закладів загальної середньої освіти, Міністерство освіти і науки України поставило завдання ДНУ «Інститут освітньої аналітики» (наказ МОН № 781 від 09.06.2020) забезпечення безкоштовних електронних журналів та щоденників.  Впровадження даного програмного продукту є інновацією, що надасть для педагогічних працівників, батьків та учнів ЗЗСО зручний онлайн-інструмент, який 24/7 забезпечить доступ до оцінок, відвідуваності та інших ресурсів журналу. Впровадження такого ІТ рішення є особливо актуальним для тих закладів та громад, які не можуть собі дозволити закупівлю альтернативних комерційних програмних продуктів, - йдеться на сайті МОН.

У системі розробили електронні щоденники, журнали, розклад, освітню статистику. Система має відповідний захист та синхронізацію. Розробки здійснили на основі Закону України «Про освіту», Закону України «Про повну загальну середню освіту», Наказу МОН «Про внесення змін до методичних рекомендацій щодо заповнення класного журналу учнів початкових класів Нової української школи» №1096 від 02.09.2020.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео