Віра Олександрович

На Тернопільщині у бізнесменів стають популярними новітні розробки

Новітні розробки

Тернопільські бізнесмени вже активно використовують як традиційні, так і програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО). Причому новітні розробки обирають переважно приватні підприємці.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На початку грудня 2020 року суб’єкти господарювання з Тернопільщини у своїй діяльності використовували 4058 реєстраторів розрахункових операцій, - уточнюють в податковій. - При цьому приватні підприємці, а це - 2138 осіб, застосовують у діяльності 2704 РРО, а 478 юридичних осіб – 1354.

Лише упродовж листопада зареєстрували 90 одиниць касової техніки. Натомість анулювали реєстрацію 97 РРО.

- Використовують на Тернопільщині і новітні розробки, - кажуть у податковій. - Так, суб’єкти господарювання у своїй діяльності застосовують 47 програмних РРО. При чому новаціям надали перевагу приватні підприємці. Адже вони використовують 41 програмне рішення. Юридичні особи зареєстрували лише 6 таких РРО.

Нагадаємо, із 1 січня 2021 р. до 1 січня 2022 р. РРО не зобов’язані застосовувати підприємці-єдиноплатники ІІ-IV груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

- реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Про усі новації, які приніс 2021 рік, читайте на «Терені» ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео