Оксана Бучко

Тернопільські підприємці виступили проти локдауну (фоторепортаж)

Заявити про право на працю прийшли під стіни Тернопільської облдержадміністрації місцеві підприємці 11 січня.  Вони не погоджуються із рішенням закрити місто, яке також не підтримала міська та обласна рада. Відповідне звернення, яке підписували учасники, направлять центральній владі.

Також підприємці заявили, що будуть працювати і готові оскаржувати дії поліції щодо заборони ведення бізнесу.

- Вважаємо постанову Кабміну обмеженням конституційних прав людини, - розповіла представниця ГО «Громадська альтернатива» Оксана Мулик. – Адже подібні рішення повинні базуватись на основі закону Верховної ради. Якщо закрити місто, це  поглибить економічну кризу, адже спричинить підвищення рівня безробіття та зменшення надходження податків.

Підприємець Олена каже, що на роботу вийде за будь-яких умов. Адже бере приклад із урядовців, які продовжують працювати.

Один із ініціаторів акції Тарас Ковальчук зазначив, що із 50-ти складених протоколів під час карантину, не вдалось поки оскаржити лише один. Тож така практика виправдовує себе.

У той же час до учасників пікету вийшов лише голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. Він нагадав, що обласна рада підтримує підприємців, хоча її рішення мають рекомендаційний характер.

- На даний час у нас менше 30% завантаження хворих коронавірусом, - зазначив Михайло Головко. – Тому це не та кількість інфікованих, аби говорити про обмеження. Це правильно, що підприємці показують свою позицію владі. Я раджу працювати усім. У той же час ми при потребі готові надати юридичну допомогу в судах.

Голова адміністрації та його представники до підприємців не вийшли. Очільник області напередодні заявив про повторний позитивний ПЛР-тест.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео