Мер Чорткова візьме участь у телепрограмі «Громадянська влада»: обговорюватимуть ціну на газ

MG_4865

13 січня о 16:00 на ТВ-каналі Я-UA авторська програма Світлани Саламатової «Громадянська влада» приймає громадян України, членів ініціативних груп, які виступили з актами громадської непокори проти необгрунтованого підвищення ціни на газ.

Пропонуємо долучитися до обговорення дуже важливого для всіх українців питання «Формування ціни на продукт «газ» та послуги щодо його постачання, а також пов’язаного з газопостачанням питання формування ціноутворення та формування місцевих бюджетів».

ЗАПРОШЕНІ ДО ЕФІРУ:

Міський голова м. Чортків – Володимир Шматько;

Міський голова м. Тростянець – Юрій Бова.

УЧАСНИКИ ПРОГРАМИ:

  1. Віктор Маліновський – представник ініціативної групи м. Вінниця;
  2. Вадим Дудник – представник ініціативної групи м. Полтава;
  3. Микола Ащаулов – представник ініціативної групи м. Лубни;
  4. Олег Кияшко - представник ініціативної групи смт. Велики Димерці, Київської області.

ЗАПРОШЕНІ ЕКСПЕРТИ:

Наталія Целовальніченко – Керівник ГО Луганська правозахисна група, Адвокат, Членкиня Громадської ради при Міністерстві юстиції України, Голова Комітету захисту прав потерпілих внаслідок агресії РФ

Людмила Єдімент – економічний експерт, компаніі Aura-Invest

Валерій Дрюченко – представник Міжнародної антикорупційної асамблеї

Примітка:

Нафтогаз України заявив, що ціна на газ для побутових споживачів із січня 2021 року зросте на 14%. Про це повідомляє офіційний сайт компанії Нафтогаз України. У січні, за тарифом «Місячний», кубічний метр газу коштуватиме 7,22 гривні без вартості доставки, що на 14% вище в порівнянні з груднем 2020 року, що складав 6,33 грн за куб. м

Зміни тарифу в компанії пояснюють «сезонним фактором та збільшенням оптової ціни на блакитне паливо». Втім у компанії нагадують, що така ціна у січні «традиційно лишається нижчою за середньоринкову». 27 жовтня Нафтогаз встановив листопадову ціну на газ для населення за тарифом «Місячний» на рівні 6,33 грн за куб. м, що на 34% більше, ніж у жовтні (4,7 грн/куб.) Нафтогаз вже підвищив ціни на газ для теплоенерго. Ціни на газ для виробників тепла в грудні збільшилися на 13,5% і склали 6 103,10 грн за тисячу кубометрів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео