Оксана Бучко

Тернополяни після 24 січня можуть залишитись на локдауні

f135e2d-lockdown

Локдаун тернополяни ймовірно матимуть і після 24 січня. Адже, як пояснив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, після контактування під час свят кількість інфікованих може різко зрости. Також причиною продовження посиленого карантину є звичне збільшення хворих на грип саме в січні.

Про це він сказав в ефірі «24 каналу».

Таким чином разом із коронавірусом хочуть зупинити поширення грипу. Адже це можливо також шляхом припинення контактування між людьми. Як коронавірус, так і грип мають небезпечні ускладнення, які часто потребують лікування у медичних закладах. Локдаун може позбавити медичну ланку від перевантаження, заявив Степанов.

Нагадаємо, посилений карантин стартував із 8 січня. Роботу громадського транспорту в цей час не зупиняють. Натомість заборонили:

-роботу кафе, ресторанів, барів (вони зможуть тільки доставляти замовлення і видавати їх на виніс);

-роботу непродовольчих ринків;

-роботу кінотеатрів і театрів;

-роботу фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів;

-роботу торговельно-розважальних центрів;

-проведення розважальних, спортивних і культурних масових заходів;

- відвідування закладів освіти, крім дитячих садочків

Але це обмеження не стосується торгівлі продуктами харчування, ліками, виробами медичного призначення, засобами гігієни, побутової хімії, засобами зв’язку, друкованими ЗМІ, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень.

image
image

У Тернополі з цього приводу пікетували підприємці, які заявили, що локдаун – це порушення прав на працю.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео