Віра Олександрович

У Тернополі підготують власні тарифні пропозиції для Уряду і Президента

Сесія1

Питання «Про тарифну політику Уряду України» поставили №1 у порядку денному 3-ї сесії Тернопільської міської ради. Депутати планують розглянути його на засіданні вже 29 січня. 

Нагадаємо, через вимоги карантину зібрання відбудеться у залі Українського дому «Перемога» за адресою: бульв. Т.Шевченка, 27. Зберуться політики традиційно о 9:00.

– Ми постійно ведемо діалог щодо тарифної політики із Кабінетом Міністрів. Нас нещодавно запевнили, що 20 січня урядовці мають переглянути розмір сплати за транспортування газу не тільки для населення, а й для підприємств теплопостачання, – каже міський голова Сергій Надал. – Сподіваюся, що це рішення буде позитивним. Крім того, ми всі нині опинилися ще й у ситуації, коли мають значно зрости тарифи на електроенергію… Так, зараз дуже багато рад проводять позачергові сесії, де приймають звернення до керівництва держави щодо тарифної політики. Але у нас запланована сесія на 29 число. Ми протягом цього тижня ще зачекаємо, подивимося, чи відбудуться якісь зміни. Якщо ні, то ми також підготуємо відповідне звернення. І скеруємо наші пропозиції до керівництва держави.

Зауважимо, він також припустив, що продовження локдауну після 24 січня, швидше за все, в Україні не буде. Мовляв, ситуація із захворюваністю покращилася. З іншого боку, влада розуміє, що обмежувальні заходи негативно впливають і на суб’єктів господарювання, і на економіку країни. Зрештою, і діти не можуть пів року сидіти вдома. Їм треба йти до школи.

Розпорядження «Про скликання 3-ї сесії Тернопільської міської ради» оприлюднили на сайті мерії 19 січня. Підписав документ Сергій Надал. Раді запропонують розглянути цілу низку важливих питань, адже, нагадаю, ця сесія цьогоріч буде першою, а справ у міській територіальній громада (МТГ) накопичилося чимало.

Депутати
Депутати

Отже, у переліку проектів опинилися такі пункти: - «Про звіт щодо здійснення Тернопільською міською радою та її виконавчим комітетом державної регуляторної політики у 2020 році»; - «Про внесення змін до рішення міської ради від 05.01.2011 р. №6/4/51 «Про затвердження положень про виконавчі органи міської ради»; - «Про приватизацію об’єктів комунальної власності»; - «Про надання дозволу на списання майна комунальної власності»; - «Про зняття з контролю рішень міської ради»; - «Про внесення змін до рішень міської ради» тощо.

Що цікаво, у порядку денному буде ціла низка пунктів, пов’язаних із селами, що ввійшли до складу МТГ. Наприклад, йтиметься про затвердження містобудівної документації «Генеральний план с. Чернихів» і «Генеральний план с. Курівці». Традиційно затвердити на сесії планують кілька договорів та угод про міжбюджетні трансферти на 2020 та 2021 рр.

Традиційно левову частку питань складатимуть різні земельні справи: вилучення та надання земельних ділянок; надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок; затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок; надання дозволів на укладання договорів земельного сервітуту тощо.

Нагадаємо, із метою запобігання поширенню COVID-2019, пленарне засідання знову проведуть за відсутності представників громадськості. У залі будуть лише міський голова, депутати міської ради, доповідачі, представники управлінь організаційно-виконавчої роботи і правового забезпечення, а також співробітники відділу діджиталізації та програмування.. Забезпечити трансляцію через мережу Інтернет наказали відділу зв’язків із громадськістю та ЗМІ. Усі учасники засідання будуть зобов’язані дотримувалися карантинних вимог.

Фото з трансляції сесії міської ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео