Віра Олександрович

У Тернополі визначили долю двох сіл громади аж до 2041 року (фото)

Бесага2

Два села Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) – Чернихів і Курівці – вже мають затверджену містобудівну документацію.

Такі рішення ухвалили депутати на 3-й сесії Тернопільської міської ради 29 січня. Нагадаємо, депутати того дня за менш як 2 години розглянули кілька важливих освітянських питань і ухвалили звернення до керівництва держави . Навіть встигли трішки посваритися щодо теми комунальної власності. Але загалом засідання було доволі плідним.

Голосування
Голосування

Наприклад, успішно ухвалити депутатам вдалося «Генеральний план с. Чернихів Тернопільської міської територіальної громади», а також аналогічний документ для ще одного села: «Генеральний план с. Курівці Тернопільської міської територіальної громади». У залі були присутні старости цих населених пунктів. Міський голова Сергій Надал закликав депутатів ставити цим представникам громади запитання, але охочих не виявилося.

Карта
Карта

До слова, автором цих проектів рішень був головний архітектор Тернополя Василь Бесага. Він і представляв їх з трибуни. Розробником матеріалів виступило ДП «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя». Діятимуть ці документи аж до 2041 року. Натомість розроблений ще у 1970 році Тернопільським філіалом інституту «Укрземпроект» генплан с. Чернихів (Зборівського району) тепер вважатимуть таким, що втратив чинність. Що цікаво, генплан с. Курівці того ж району був виготовлений ще раніше - у 1969-му. Він також уже застарів.

Бесага2
Бесага2

У кожному з рішень вказали (цитуємо): «З проектними матеріалами до проекту рішення «Про затвердження містобудівної документації … можна ознайомитися в електронному вигляді на офіційному сайті Тернопільської міської ради, в Розділі «Містобудівна документація (Генеральний план, план зонування та детальні плани територій)», «Повідомлення про оприлюднення проекту містобудівної документації … та Звіту про стратегічну екологічну оцінку».

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео