Віра Олександрович

Справа про залізничну лікарню: прокурори вимагають скасування рішення Тернопільської міськради

Прокуратура_зима2

Справа про колишню залізничну лікарню у центрі Тернополя набуває нових «фарб». Так, тепер в обласній прокуратурі вимагають скасувати незаконні рішення виконавчого комітету та сесії Тернопільської міськради щодо приватизації цього майна.

Нагадаємо, «Терен» уже писав, що розслідування щодо двох осіб, причетних до незаконної приватизації майна в історичній частині Тернополя, завершили. Тепер у прокуратурі підготували ще й цивільний позов до Господарського суду.

- Співробітники Тернопільської обласної прокуратури подали позов в інтересах держави до Господарського суду області з вимогою скасувати незаконні рішення виконавчого комітету і сесії Тернопільської міськради за 2019 р., - йдеться в повідомленні пресслужби обласної прокуратури. - Адже порушені вимоги законодавства при приватизації пам’ятки архітектури вартістю понад 30 млн грн.

Likarnya_SBU
Likarnya_SBU

Прокурори встановили, що історичну будівлю колишньої залізничної лікарні, що на вул. І. Франка в Тернополі намагалися відчужити орендареві за заниженою у 7 разів ціною на підставі фіктивного ремонту окремих приміщень. Тому у прокуратурі і вимагають нині визнати недійсними рішення виконавчого комітету №565 від 05.06.2019 р. та рішення 35-ї сесії Тернопільської міської ради від 06.06.2019 р. за №7/35/199, що дали можливість вчинити незаконні дії щодо приміщення колишньої лікарні. У суді вже відкрили провадження у цій справі.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео