Віра Олександрович

Справу про спробу незаконної приватизації залізничної лікарні у Тернополі скоро розглянуть у суді (відео)

Likarnya_SBU

Розслідування щодо двох осіб, причетних до незаконної приватизації майна в історичній частині Тернополя, уже завершили. Йдеться про будівлю колишньої залізничної лікарні, вартістю понад 30 млн грн, і спробу її незаконної приватизації.

«Терен» про цю справу писав неодноразово. Зокрема, свіжою інформацією із журналістами нещодавно ділилися в місцевому управлінні СБУ. Окрім того, багато про цю справу розповідав колишній головний прокурор Тернопілля Петро Бойко. Проте почалося все ще у липні 2020 року. Саме тоді прокуратура Тернопільщини виявила грубе порушення закону на 30 млн грн. 

Тепер уже можна говорити про проміжний результат, адже, за процесуального керівництва обласної прокуратури, завершили розслідування стосовно колишнього директора підприємства за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 233, ч .1 ст. 366 КК України. Це він, діючи за попередньою змовою із групою осіб, переслідуючи корисливу мету, хотів допомогти приватизувати за заниженою у понад 7 разів вартістю нежитлові приміщення, що на вул. І. Франка. Через те, на думку прокурорів, чоловік і підписав завідомо неправдиві документи про нібито проведення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

– Наразі він знайомиться із матеріалами кримінального провадження, відповідно до ст. 290 КПК України, – кажуть у прокуратурі. – Також уже завершили розслідування і скерували до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 367, ч. 3 ст. 358 КК України щодо інженера технагляду замовника, який видав завідомо підроблений офіційний документ щодо вказаних приміщень. 

У прокуратурі впевнені, припинити протиправні дії осіб, спрямовані на безоплатне вибуття майна – будівлі колишньої залізничної лікарні із власності територіальної громади на суму понад 30 млн грн, вдалося лише завдяки принциповій позиції правоохоронців.

– Триває слідство, – наголошують у прокуратурі. – Його здійснюють працівники теруправління ДБР, розташованого у Львові. Наразі йде перевірка інших осіб щодо причетності до спроби незаконної приватизації нежитлових приміщень в історичній частині Тернополя. 

До речі, тернополяни останнім часом помітили «рух» у приміщенні, що на вул. Франка, 3. Там майстри всю зиму проводили якісь внутрішні роботи. Натомість десь тиждень тому вони навіть оббили штукатурку на фасаді будівлі, попід вікнами першого поверху. Втім, у прокуратурі ще влітку запевнили, що у них зафіксовані всі дані про стан вказаного приміщення на час відкриття справи, а тому нинішні дії «невідомих осіб» на розслідування жодним чином не вплинуть.

Фото із відкритих джерел, відео – авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео