Віра Олександрович

Реформувати податкову міліцію на Тернопільщині буде Роман Лисаковський

Карта

Підполковник податкової міліції Роман Лисаковський тимчасово виконуватиме обов’язки начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Це сталося за наказом Державної фіскальної служби України від 23.02.2021 р., повідомили у Головному управлінні ДФС в області. Одночасно Голова Державної фіскальної служби України Вадим Мельник змінив керівників регіональних підрозділів у 10-ти областях.

– Ми визначили основні напрямки роботи для нових керівників: викорінити існування незаконних каналів реалізації підакцизних товарів та ліквідувати діяльність податкових «схем», – написав Вадим Мельник на своїй сторінці у «Фейсбуці». – Активізація роботи у регіонах — важливий елемент у подоланні тих викликів, що зараз стоять перед інституцією, державою та особисто мною. Я не планую зупинятися на шляху розбудови економічної безпеки України.

Нагадаємо, у цій контролюючій структурі нині триває реформа. Податкова міліція – це спеціалізований підрозділ Державної фіскальної служби, що займається боротьбою з податковими правопорушеннями і є органом досудового розслідування у справах про ухилення від оподаткування та порушення в бюджетній сфері. Проте у січні 2021 р. Верховна Рада схвалила проєкт Закону «Про Бюро економічної безпеки України» (№3087-д). За ухвалення відповідного рішення проголосували 242 народних депутати. Документ розробили з метою ліквідації податкової міліції і створення незалежного державного правоохоронного органу, що повинен виконувати функції аналітичної оцінки, запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, віднесених законом до його підслідності. Врешті йдеться про створення Бюро економічної безпеки України як центрального органу виконавчої влади. Його діяльність координуватимуть у Кабінеті Міністрів. Але наразі підрозділ податкової поліції на Тернопіллі продовжує свою роботу.

Довідка. Роман Лисаковський закінчив Національний університет Державної податкової служби України у 2008 р. За період проходження служби в податковій міліції працював на оперативних і керівних посадах у Тернопільській, Львівській областях та апараті Державної фіскальної служби України. Зокрема, він був начальником відділу ОСА ПДВ ОУ ГУ ДФС у Тернопільській області. Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», як один зі співробітників підрозділу «Фантом».

Фото зі сторінки Вадим Мельник у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео