Орест Сарматський

На Тернопільщині вже у березні почнуть довгоочікуваний ремонт дороги міжнародного значення

156395119_2724927657817863_2362959698163152243_n (Copy)

Про початок капітального ремонту дороги міжнародного значення на своїй сторінці у Facebook повідомив, передусім, мешканців свого виборчого округу, член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський. 

– Починаємо відновлювати Дорогу єдності М-30 Стрий – Ізварине у Тернопільській області: підписано угоду з підрядником. 

Ця ділянка – перший новий об’єкт Великого будівництва у 2021 році на Тернопільщині. Ремонт автошляху М-12 є пріоритетом президентської програми, адже разом з автошляхом М-04 він утворить новий маршрут, присвячений 30 річниці Незалежності. Траса М-30 пролягатиме від Стрия (Львівська область) до Ізвариного (Луганщина) і стане найдовшою в Україні. Загальна довжина дороги становитиме 1392,3 км. Вона символічно «зшиє» захід країни та схід, в тому числі тимчасово окуповані території. Ізварине з 2014 року захоплене бойовиками, та після перемоги над ними дорогу до цього селища теж буде відновлено, – написав народний депутат із посиланням на повідомлення Служби автомобільних доріг в області.

Нагадаємо, ділянка майбутнього автошляху М-30 Стрий – Ізварине в Тернопільській області проходить від меж Івано-Франківщини та Хмельниччини через Тернопіль. Від обласного центру до межі Хмельницької області її лагодили 2018 року. А от від Тернополя через місто Бережани до меж Івано-Франківської області цей автошлях не знав ремонту ще з 1990-х років.

У 2021 році цей маршрут буде відновлено повністю. Більша частина, 47 км, за допомогою поточного середнього ремонту. У самих Бережанах, з огляду на необхідність ремонту старих комунікацій під дорогою, буде капітальний ремонт. Інша ділянка капремонту – від Бережан до меж Прикарпаття. Також днями Тернопільська міська рада оголосила, що отримала державне фінансування на ділянку дороги М-30 Стрий – Ізварине, котра перебуває у неї на балансі.

Прокладання крупнозернистого  асфальтобетону та інші дорожні роботи стартують у другій половині березня.

Під час ремонту відновлять і 6 мостів, у межах населених пунктів  встановлять нове освітлення, облаштовано тротуари, огородження, водовідведення.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео