Тамара Коблик

Через ремонт аварійного мосту перекриють рух дорогою на Тернопільщині

Це перший за понад 50 років ремонт мосту через Збруч у Гусятині. Серйозні пошкодження можуть призвести до руйнування переправи та загрожують безпеці учасників дорожнього руху

Стартує ремонт аварійного мосту через річку Збруч у місті Гусятин. У зв’язку з цим буде повністю закрито проїзд ділянкою автошляху Т-23-12 від кільцевої розв’язки у Гусятині до перехрестя доріг Т-23-12 і Р-48 біля Івахнівців (Хмельницька область) з 7 листопада 2023 року. Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Об’їзд ремонтованого мосту відбуватиметься через Гримайлів, Сатанів та Скалу-Подільську. Схема об’їзду - нижче.

Просимо водіїв бути уважними під час руху дорогою Т-23-12, зважати на нові дорожні знаки та неухильно дотримуватися їхніх вимог, - йдеться у повідомленні.

Це перший за понад 50 років ремонт мосту через Збруч у Гусятині. 51-метрова споруда перебуває у аварійному стані. Серйозні пошкодження можуть призвести до руйнування переправи та загрожують безпеці учасників дорожнього руху. Зокрема, корозія роз’їла арматуру крайніх балок прогонової будови, тротуари провалилися, виникла значна корозія несучої арматури ригелів, вилуговування та карбонізація бетону на опорах та насадках, значні тріщини на прогоновій будові.

Щоб запобігти непоправному, Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області ініціювала невідкладні ремонтні роботи, які планує завершити до кінця року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео