Орест Сарматський

Скандальний прокурор з Тернопільщини заперечує своє звільнення із органів прокуратури

129135442_3460329170749834_9130960522856085273_n (Copy) (Copy)

Донедавна заступник керівника Спеціалізованої прокуратури Центрального регіону Микола Петришин, відомий своїм торішнім скандалом у перший же день роботи на посаді прокурора Тернопільської області, спростовує своє звільнення із органів прокуратури.

Про це Петришин написав на своїй сторінці у Фейсбук.

- Я тривалий час утримувався від коментарів, так як все ж розраховував на об’єктивність під час службового розслідування та дисциплінарного провадження, проте 19 лютого 2021 року кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів прийняла рішення про доцільність звільнення мене з органів прокуратури, а тому вважаю, що вимоги щодо не розголошення «особливостей внутрішньої кухні» нашої організації я дотримав та надалі маю право пояснити суспільству що ж відбулось насправді. Одразу зазначу, що з органів прокуратури я не звільнений та на даний час перебуваю у відпустці, а рішення комісії, як і накази, прийняті на його основі - мною будуть оскаржені, - зазначає Петришин.

Він також заперечує факт пияцтва на робочому місці та образи колег з Тернопільської обласної прокуратури у день свого призначення на посаду.

Екс-прокурор додає, що подав позови щодо спростування недостовірної інформації у ЗМІ.

За словами Петришина, в основу рішення про його звільнення ліг «значний суспільний резонанс, штучно створений так званими «активістами» та кар’єрні амбіції окремих осіб, а не бажання розібратись, що відбулось насправді. Переконаний, що суд надасть оцінку зібраним доказам та все розставить на свої місця», - вважає екс-прокурор.

Як повідомляв «Терен», у вересні минулого року новопризначеного прокурора Тернопільщини Миколу Петришина було звільнено з роботи після того, як він влаштував пиятику у своєму кабінеті і грубо принижував колег. Розголос про цей скандал розійшовся у ЗМІ.

16 вересня 2020 року у Києві відбулося засідання дисциплінарної комісії генпрокуратури, на якому Петришину рекомендували подати у відставку. Наступного дня його звільнили з посади, однак вже за кілька тижнів він отримав нову — заступника керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Раніше повідомлялось, що родина новопризначеного прокурора Тернопільської області - 30-річного Миколи Петришина володіє трьома квартирами, будинком та земельною ділянкою, що засвідчує електронна декларація прокурора.

Так, у 2015 році військовий прокурор Дарницького гарнізону Центрального регіону України Микола Петришин спільно із дружиною Анною Петришиною задекларували 300 тис. грн збережень, дві квартири (одна – тещина, інша – дружини), будинок на 200 кв. м і земельну ділянку (все на дружині), офіс (теж на дружині) та два автомобілі – Toyota Camry 2009 року випуску та Mazda CX-7. Обидва оформлені на дружину.

У декларації за 2016 рік у Петришина з’явилася іще одна, третя квартира, якою він володіє лише частково – 20%, а у тещі військового прокурора Наталії Кіщак – новий Nissan Qashqai.

Тобто, за даними декларації, все вказане майно прокурор придбав за два роки роботи у Військовій прокуратурі Дарницького гарнізону Центрального регіону.

Фото: обласна прокуратура

Вибір читачів за тиждень

Відео