Відродження кондитерської слави Чорткова: «GOLSKI Sweet Company» розвиватимуть потужності компанії (фото)

DSC_2111

Не одне покоління чортків’ян досі пам’ятає і неповторний смак знаменитих на весь колишній Радянський Союз цукерок із місцевої кондитерської фабрики, і відчуття гордості, що продукт такої високої якості виготовляли у нашому рідному місті. Втім, ностальгувати за історією не варто, адже вже не один рік над відродженням кондитерської слави Чорткова працює компанія GOLSKI Sweet Company, продукція якої роз’їжджається по всьому світу – у понад 15 країн.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько завітав на виробництво, поспілкувавшись про плани підприємства із однією з власниць Оленою Ярощук та директором Віктором Ткачуком. Зі слів пані Олени, п’ять років тому GOLSKI Sweet Company почали вчитись виготовляти цукерки, а вже сьогодні фабрика експортує продукцію у різні куточки світу. Найбільшими імпортерами чортківських солодощів є Німеччина, Польща, США, а також країни Прибалтики – Литва, Латвія, Естонія.

DSC_2136
DSC_2136

DSC_2144
DSC_2144

DSC_2148
DSC_2148

На фабриці є сучасне німецьке обладнання, якому немає аналогів в Україні. На виробництві дотримуються всіх останніх норм, аби відповідати стандартам Європейського Союзу. В Україні таких вимог наразі немає, але так як «Гольські» працюють переважно на експорт, то повинні підлаштовуватись під умови сучасного ринку.

Як зазначила Олена Ярощук, є велике бажання розвиватись і надалі: «Ми хочемо не лише продавати на експорт, а й бути впізнаваними в Україні. Ми пройшли надзвичайно довгий шлях вдосконалення, ми сумлінно працювали над рецептурою, інвестували в обладнання, використовуємо лише найбільш якісні та найдорожчі інгредієнти – спеціальні жири, кокосову олію тощо. А нашому молочному трюфелю взагалі в Україні немає аналогів – це наша найбільша гордість. Зауважу, що ми ніколи не використовували пальмової олії, про яку в місті ходили чутки!».

DSC_2116
DSC_2116

DSC_2132
DSC_2132

DSC_2113
DSC_2113

На перемовинах також йшлось про створення лімітованої серії сувенірної  кондитерської продукції з нагоди відзначення 500-ліття Чорткова, яке відзначатимуть у наступному – 2022 році.

У керівництва кондитерської фабрики є чіткі плани і надалі інвестувати у розвиток компанії, значно розвинувши виробничі потужності вже у 2021 році. У свою чергу,  міський голова Чорткова Володимир Шматько запевнив керівництво GOLSKI Sweet Company про підтримку з боку місцевої влади, адже від додаткових інвестицій виграють у першу чергу чортків’яни – створяться нові робочі місця, збільшаться надходження до бюджету.

DSC_2112
DSC_2112

DSC_2122
DSC_2122

DSC_2126
DSC_2126

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео