Віра Олександрович

Фахівці на Тернопіллі вже 2 місяці бачать лише позитив

Позитив

Територіальні громади на Тернопільщині вже отримали 787,8 млн грн податкових платежів. І це – більше, ніж було торік у цей же період.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- У січні-лютому 2021 року до місцевих скарбниць Тернопільської області надійшло 787,8 млн грн податкових платежів, - каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Порівняно з аналогічним періодом торік надходження зросли на 75,7 млн грн, або «плюс» 10,6%.

Найбільше місцеві бюджети отримали від сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, акцизного податку із роздрібної реалізації підакцизної продукції, а також - податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

- Так, краяни сплатили 498,9 млн грн ПДФО, що на 63,5 млн грн перевищує відповідний торішній показник, - додає посадовець. - Другий за наповненням місцевих скарбниць – єдиний податок. Цього платежу спрямували на суму 171,8 млн грн, а це – «плюс» 10,3 млн грн до очікуваного і на 10,9 млн грн більше, ніж торік.

Надходження від плати за землю склали 55,8 млн грн, що на 2,4 млн грн більше, ніж очікували. Натомість акцизного податку із роздрібної реалізації підакцизних товарів сплатили 18,6 млн грн.

- Позитивну тенденцію щодо збільшення надходжень для територіальних громад краю ми спостерігаємо із початку цього року, – стверджує начальник ГУ ДПС в області. - Цьогоріч упродовж 2-х місяців платники перерахували до місцевих скарбниць 432,7 млн грн, що на 56,4 млн грн більше, ніж торік.

До речі, податківці впевнені, що детінізація ринку праці на Тернопіллі посприяла збільшенню обсягів сплати єдиного внеску.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео