У Чорткові зі 100-літтям привітали місцеву жительку, вона у відповідь – декламувала вірші

DSC_0472

Сьогодні, 15 березня, свій поважний ювілей – 100-ліття – відзначає жителька Чорткова Євгенія Онуфріївна Шумка. Привітати іменинницю приїхав міський голова Чорткова Володимир Шматько, керуюча справами виконавчого комітету Ольга Череднікова та депутатка міської ради Стефанія Рудик. 

– Благословенна ви, пані Євгеніє, що отримали від Всевишнього такий щедрий дар –  прожити ціле століття. Від імені нашої великої громади щиро вітаємо Вас! Ми щасливі, що громаді пощастило мати таку ювілярку! – привітав ювілярку Володимир Шматько, бажаючи їй міцного здоров’я та всіх гараздів. 

DSC_0465
DSC_0465

Народилась пані Євгенія у селі Угринь. Відмінно навчалась у місцевій початковій школі, її неодноразово запрошували на навчання до Чортківської гімназії, втім ні батько, ні дідусь дівчинки не дозволили їй змінити місце навчання. Мотивували це тим, що «незабаром почнеться війна»…  До Чорткова разом із чоловіком переїхали у 1956 році, де власноруч збудували будинок. За своє довге життя жінка встигла попрацювати на багатьох роботах: починала із швейної фабрики, потім у дитячому садочку, у пожежній частині, на птахофабриці. 

DSC_0481
DSC_0481

– Дякую Господу Богу за ласку, за стільки років життя, за внуків та правнуків! Я жодного разу нікуди не пішли і не поїхала, перед тим не помолившись, – зауважила ювілярка.

Попри поважний вік, пані Євгенія неабияк здивувала візитерів – продекламувала напам’ять декілька віршів, один із яких – її власний.

Публікуємо вам уривок її власного вірша:

«Україно рідна, калиновий гаю,

Як рідну матусю я тебе кохаю

Ті лани широкі, втоптані стежками,

Що  батьки ходили босими ногами.

Веселка п’є водичку, сонце зустрічає

Краса твоя, Україно, кращої немає

А біля села втомлений лелека

гніздо поправляє

Він облетів світ широкий – кращого немає.

Ті ліси безкраї з старими дубами,

Що так прошуміли буйними вітрами». 

DSC_0480
DSC_0480

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео