Віра Олександрович

Майже 300 ветеранів ОУН-УПА на Тернопільщині матимуть доплату до пенсії

Облрада

Ветерани ОУН-УПА на Тернопільщині отримуватимуть доплату до пенсії. Окрім того, щомісячну допомогу надаватимуть сім’ям загиблих в Афганістані.

Це стало можливим, тому що депутати Тернопільської обласної ради внесли зміни до кількох обласних програм під час 2-ї сесії, що відбулася 17 березня. 

Депутати
Депутати

Зокрема, обранці доповнили обласну програму «Ветеран» на 2020-2024 рр. Згідно зі змінами у цьому документі, щомісячну доплату до пенсії передбачили для осіб, на яких поширюється статус ветерана ОУН-УПА. Таким чином можна буде покращити матеріальне становище 283-х жителів Тернопілля. Крім того, депутати вирішили надавати щомісячну допомогу 33-м сім’ям загиблих в Афганістані.

Також обранці краян внесли зміни до обласної програми підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції (АТО), операції Об’єднаних сил (ООС), членів сімей осіб, загиблих під час проведення АТО і ООС, членів родин Героїв Небесної Сотні, а також постраждалих учасників Революції Гідності. Ці плани розраховані на 2020-2024 роки. Виконання згаданих рішень контролюватиме постійна комісія обласної ради із питань соціального захисту населення та учасників АТО/ООС і членів їх сімей (голова – Наталія Марків із фракції ВО «Батьківщина»). Із оновленим документом можна ознайомитися ТУТ.

Підтримали депутати і проект «Про програму здійснення заходів призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом, проведення організаційних заходів у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військових комісаріатах) та забезпечення заходів територіальної оборони на Території Тернопільської області на 2021-2022 рр.». У додатку, зокрема, йдеться (цитуємо): «Метою Програми є забезпечення на основі взаємодії Тернопільської обласної держадміністрації, обласної ради з Тернопільським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, іншими державними органами організації та виконання заходів призову на строкову військову службу за контрактом, виконання завдань з поставки особового складу (призовників і військовозобов’язаних) до Збройних Сил України та інших військових формувань, проведення організаційних заходів у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військових комісаріатах), заходів територіальної оборони на території Тернопільської області у 2021-2022 рр.».

До слова, того ж дня прийняли «Програму популяризації знань з історії України та Тернопільщини через сучасні цифрові онлайн-ресурси». Її затвердили з метою заохочення дорослих і дітей до пізнання історико-культурної спадщини Тернопільщини, сприяння покращенню туристичної привабливості регіону і збільшення кількості туристів шляхом створення конкурентоспроможного цифрового культурного продукту у вигляді веб-сайту та мобільного додатку.

Фото з сайту обласної ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео