Дарія Шевченко

На Івано-Франківщині скандал через вибори: партія «За майбутнє» заявляє про фальсифікацію

167672990_277489593983998_50013825429897504_n

28 березня на Прикарпатті відбулись вибори до Верховної Ради України. За підрахунками голосів, перемогу отримав представник партії «За майбутнє» Олександр Шевченко. Проте влада намагається змінити результат на користь кандидата Василя Вірастюка від «Слуги Народу», який посів 2-ге місце у голосуванні.

– Спочатку кандидат від «Слуги народу» Василь Вірастюк заявив про свою перемогу, потім голова провладної партії Олександр Корнієнко розповів про фальсифікації. Водночас члени «Опори» та «Чесно», які стежать за виборами, не виявили жодних порушень. Вночі, після заяви Корнієнка, відбулося «замінування» окружної виборчої комісії у Надвірній, де триває підрахунок голосів. З ОВК евакуювали майже всіх спостерігачів та членів дільничних комісій, при цьому вона продовжувала роботу. Протоколи від ДВК з перемогою Олександра Шевченка ОВК регулярно відправляє на перерахунок та уточнення. Щоб здати документи, люди чекають просто на вулиці вже понад три доби, – йдеться у дописі.

Представники партії «За майбутнє» закликали владу сприяти чесному підрахунку голосів без жодних фальсифікацій.

– Депутатська група «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» закликає членів окружної комісії – провести чесний підрахунок голосів; правоохоронні органи – попередити спроби фальсифікації; партію «Слуга народу» – не втручатися у виборчий процес; президента України – гарантувати, що підрахунок голосів буде проведений чесно та без фальсифікацій, – йдеться у дописі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео