Дарія Шевченко

«Поважаймо вибір наших громадян»: партія «За майбутнє» вимагає чесного підрахунку голосів на Івано-Франківщині

166904302_284570719931675_101567696978242689_n

«Терен» повідомляв про те, що на Івано-Франківщині відбулись довибори до Верховної Ради України. За результатами – перемогу отримав Олександр Шевченко – представник партії «За майбутнє». Однак, влада не визнає, що першість отримав пан Олександр. Зафіксовані вже випадки фальсифікації. 

Співголова депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» Тарас Батенко виступив з вимогою чесного підрахунку голосів на довиборах на Івано-Франківщині. Народний депутат зазначив, що екзит-пол, проведений авторитетною соціологічною групою «Рейтинг», виборчий штаб, в день голосування, 28 березня, показав перемогу Олександра Шевченка, Доказом цього є протоколи з дільниць з «мокрими» печатками та підписами на руках, тобто підписані членами виборчих дільниць. Через деякий час перемогу засвідчив і аналогічний паралельний підрахунок, здійсненний штабом іншого кандидата – Руслана Кошулинського (ВО «Свобода»).

Проте кандидат від партії «Слуга народу» Василь Вірастюк заявляє про свою перемогу, посівши, за підрахунком голосів, друге місце.

– Кандидат від партії «Слуга народу» заявляє про свою перемогу. Заявляє цинічно, не демонструючи жодних протоколів з «мокрими» підписами, заявляє з порушенням всіх норм моралі, права і виборчого законодавства. Громадська організація «Опора», рух «Чесно» ніяких застережень на дільницях не виявили. Сьогодні вже друга доба, і неприпустимо коли члени ДВК стоять на вулиці під стінами ОВК, а ОВК приймає тільки протоколи, де переміг кандидат від «Слуги народу». А перемога нашого кандидата не приймається і протоколи відправляються на перерахунок і переуточнення, – наголосив Тарас Батенко. 

Народний обранець звернувся до влади з вимогою забезпечити чесний підрахунок голосів.

Представники більшості, які так гордяться чесними перемогами! Ви хочете чесні вибори? Доведіть це! Де ваші олімпійські принципи?! Ви вміли красиво вигравати. Покажіть, що ви можете красиво й програти! Ми вимагаємо чесного підрахунку голосів і незатягування з визнанням нашого переможця на цих виборах Олександра Шевченка від партії «ЗА МАЙБУТНЄ». Поважаймо вибір наших громадян! заявив Тарас Батенко з парламентської трибуни.

Відомо, що виборці, які віддали свої голоси за Олександра Шевченка, збираються під стінами окружної виборчої комісії, щоб відстояти чесний підрахунок та свій вибір.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео