Віра Олександрович

У підпільному цеху на Тернопільщині виготовляли понад 1000 пляшок фальсифікату на добу (фото)

4

Учасникам організованої злочинної групи, яка виготовляла і збувала на території кількох областей фальсифіковані алкогольні напої, повідомили про підозру. Нелегальну гуральню облаштував житель Тернопільщини.

Нагадаємо, у грудні 2020-го співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції припинили протиправну діяльність групи, яка виготовляла підроблені алкогольні напої у підпільних цехах і реалізовувала їх на території західного регіону України. Спритники при цьому використовували підроблені марки акцизного податку.

7
7

- Фальсифікат виготовляли і реалізовували під виглядом горілки та коньяку різних марок, - кажуть податкові міліціонери. - Продуктивність підпільного виробництва становила понад 1000 пляшок на добу.

Під час обшуків в учасників групи вилучили понад 2600 л спирту, 1100 л фальсифікованих алкогольних напоїв, близько 1000 підроблених марок акцизного податку, майже 2000 пляшок скляної тари і 5000 корків для коньячних та горілчаних виробів, а також: значну кількість етикеток, пристрої для закорковування пляшок з алкогольними напоями, коньячні есенції, фени для нагрівання поліетиленової плівки при упаковці алкогольних напоїв і ємкості для купажу.

1
1

- Крім того, у зловмисників вилучили автомобіль, який використовували у протиправній діяльності, - додають у податковій міліції. - Усі дії відбувалися за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За результатами досудового розслідування, яке проводили працівники слідчого управління Головного управління ДФС, 3-м особам повідомили про підозру у незаконному виготовленні алкогольних напоїв, їхньому зберіганні із метою збуту, а також транспортуванні такої продукції, вчиненими у складі організованої групи.

6
6

3
3

- Організатору повідомили про підозру у придбанні, зберіганні та використанні при продажу незаконно виготовлених підакцизних товарів підроблених марок акцизного податку, - уточнюють у податковій міліції.

Також у слідчому управлінні ГУ ДФС в області завершили розслідування і передали до суду із обвинувальним актом кримінальні провадження стосовно 4-х осіб, які купували незаконну продукцію в учасників вищезазначеної злочинної групи.

Фото надані Головним управлінням ДФС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео