Оксана Бучко

Тернопільські абітурієнти  можуть завтра перевірити свої знання на пробному ЗНО

Без названия

Попри карантинні обмеження, тернополяни здаватимуть пробне ЗНО завтра, 10 квітня. Розпочинається сесія у школах міста о 10:15. Також, щоб не створювати додаткових ризиків для здоров’я, учасники можуть завантажити тестові зошити з будь-яких предметів із переліку, пройти тестування вдома та занести відповіді до спеціального сервісу для визначення результатів.

Сервіс «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання» доступний для заповнення 10-14 квітня, повідомляє МОН.

Результати пробного ЗНО (за шкалами 1-12 балів, 100-200 балів) буде розміщено в особистих кабінетах усіх учасників оцінювання до 30 квітня. Відеокоментарі до завдань тестів опублікують 11 квітня. Однак тих учасників, які проходитимуть оцінювання пізніше, закликають до 24 квітня утриматися від ознайомлення із матеріалами тестів, на які вони були зареєстровані. Це важливо, щоб отримати максимальний ефект від проходження тестування в аудиторії і якнайкраще зрозуміти, на що очікувати під час основної сесії ЗНО. Мова йде про учасників з Києва, Чернігівської та Миколаївської областей, для яких тестування буде перенесено на 24 квітня, зможуть унести свої відповіді на той тест, на який вони були зареєстровані, з 24 до 28 квітня (після проходження оцінювання).

МОН, Український і регіональні центри оцінювання просять учасників пробного ЗНО бути максимально відповідальними, дотримуватися рекомендацій медиків, правил соціального дистанціювання, не наражати себе та інших на небезпеку, стежити за самопочуттям перед тестуванням та за наявності симптомів ГРВІ залишатися вдома. Всі учасники пробного ЗНО зобов’язані дотримуватися протиепідемічних заходів як до входу в пункти тестування, так і впродовж усього періоду оцінювання – учасники мають перебувати в масках, мати дезінфектори й користуватися ними, дотримуватися соціальної дистанції з іншими учасниками тестування.

З огляду на те, що епідеміологічна ситуація є швидкозмінною, просимо учасників напередодні оцінювання обов'язково зайти у свої кабінети на сайтах відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти та ознайомитися із актуальною інформацією щодо проведення пробного ЗНО.

За актуальною інформацією також слідкуйте на офіційних ресурсах Міністерства освіти і науки України (сайт, Facebook-сторінка, Telegram-канал), а також на сайті УЦОЯО.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео