Деякі жителі Тернопільщини можуть втратити свою субсидію

630_360_1576234080-956

Через завершення опалювального сезону на Тернопільщині суми надання субсидій зменшаться, а частина жителів області може залишитись взагалі без такої грошової допомоги.

Загалом, від початку року на Тернопільщині понад 93 тисячі сімей отримують субсидії. Однак через завершення опалювального сезону відповідні органи здійснять перерахунок субсидій.

- У квітні, в останньому місяці опалювального сезону, буде здійснений перерахунок житлових субсидій. Відповідно допомога буде становити половини суми від нарахованої за повний місяць опалювального періоду. У зв’язку з чим деякі домогосподарства отримають меншу субсидію, або ж, згідно з розрахунком, уже не отримають, - каже заступник директора департаменту соцзахисту ТОДА Олег Воронка.

Окрім того, ціна на газ нині становить 6, 99 і, відповідно до цього розрахунку, здійснюється нарахування житлових субсидій. Однак ціна зменшилась лише у лютому, тому попередньо нараховані кошти або повертаються, або враховуються у субсидію за лютий-березень, йдеться на сайті ТОДА.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео