Віра Олександрович

Учні старших класів у Тернополі можуть повернутися до нормального навчання

Надал

Рішення про відновлення навчання в освітніх закладах Тернополя можуть прийняти вже цього тижня. На засіданні оперативного Штабу із подолання надзвичайної врахують статистичні дані і рекомендації лікарів-епідеміологів, а також – освітян. 

Про це сьогодні, 14 квітня, повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, коли його запитали про перспективи очного навчання для учнів старших класів і місцевих ПТУ.

Нагадаємо, учні 5-11 класів нині у Тернополі продовжують навчатися дистанційно, а учні молодшої школи – у звичному режимі, у класах. Дитячі садки працюють повноцінно. Окрім того, заклади позашкільної, професійно-технічної освіти – у режимі дистанційного навчання, тобто онлайн. Таке рішення ухвалили на засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації ще 7 квітня. Відповідно, зміни можуть відбутися вже із понеділка, 19 квітня.

– Ситуація із захворюваністю на COVID-19 у закладах освіти Тернопільської громади – стабільна, – каже мер. – Порівняно з минулим тижнем кількість хворих серед педагогів та учнів зменшилася. До прикладу, тоді хворіло 78 педагогів на COVID-19, сьогодні – лише 31. Серед учнів було 45 хворих, зараз – 24.

На думку Сергія Надала, це – результат превентивних заходів, до яких у Тернополі вдалися вчасно. Щоб вирішити, як чинити далі, необхідно розглянути ситуацію про ймовірність відновлення навчання на засіданні оперативного Штабу. І що цікаво, стан захворюваності у міських дитячих садочках також додав оптимізму фахівцям.

– Наразі в закладах дошкільної освіти зафіксували лише 7 випадків захворюваності дітей на коронавірусну хворобу COVID-19 і 31-го працівника, – уточнює він. – До статистики потрапили ТДНЗ №1, 2, 13, 17, 26 і 38. До слова, цей показник – дуже низький, адже йдеться лише про 1,6% від загальної кількості працюючих у садочках. 

За його словами, дитячим садочкам тепер надали певну самостійність у рішеннях щодо закриття груп на карантин. Тож зараз із метою недопущення поширення коронавірусної інфекції закриті на самоізоляцію 13 груп: ТДНЗ №5 (1 група), 14 (3), 17 (1), 18 (1), 26 (1), 27 (2), 33 (1), 34 (1), 38 (1) і Тернопільська початкова школа №2 (1 група).

Фото зі сторінки Сергія Надала у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео