Віра Олександрович

Озброєних правоохоронців можна буде зустріти у кількох локаціях Тернополя 

01

Планові антитерористичні командно-штабні навчання спецпризначенців відбуватимуться у кількох локаціях Тернополя та околицях обласного центру у середу, 28 квітня. 

Метою проведення таких заходів є удосконалення міжвідомчої взаємодії з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам, повідомили в обласному управлінні Служби Безпеки України (СБУ). 

- У ході тренувань під посиленим захистом перебуватимуть об’єкти критичної інфраструктури, в тому числі - енергетичної та транспортної систем, - кажуть в управлінні СБУ. - Відпрацювання навчальних завдань передбачає залучення озброєних правоохоронців. Під час навчань в окремих районах можливе тимчасове запровадження особливого режиму, зокрема - обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо.

В управлінні СБУ у Тернопільській області попросили краян із розумінням поставитися до можливих незручностей і належним чином реагувати на законні вимоги спецпризначенців. 

- Усі їхні дії відбуватимуться в межах чинного законодавства із неухильним дотриманням прав і свобод громадян, - запевняють в обласному управлінні СБУ. - Крім того, закликаємо краян інформувати правоохоронців у чітко вказаних випадках за номерами «телефонів довіри» СБУ: (0352) 52-90-00 і (067) 352-31-00.

Йдеться, зокрема, про:

- прибуття чи перебування підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;

- появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу важливих об’єктів;

- виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження;

- отримання інформації про наміри здійснення терористичної і диверсійної діяльності або інших протиправних дій.

Фото надане управлінням СБУ у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео