Віра Олександрович

Опалювальний сезон у Тернополі завершиться ще до Великодня

опалення

За прогнозами гідрометеоцентру, у Тернополі найближчими днями очікують суттєве потепління. Тому у місті планують повністю припинити подачу теплоносія.

Про це сьогодні, 28 квітня, повідомив міський голова Сергій Надал.

– Опалювальний сезон на території Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) завершиться у п’ятницю, 30 квітня, – каже він. – Причому подачу теплоносія ми припинимо і до житлових будинків, і до лікувальних закладів, і до шкіл, і до закладів дошкільної освіти та інших споживачів теплової енергії громади. 

Отже, вночі 30 квітня – із 00:00 - припинять подачу теплоносія від котелень у всі установи і житлові будинки. Це необхідно зробити не лише через зростання температури зовнішнього повітря, а й з метою забезпечення ефективного використання енергоносіїв, впевнений мер. 

– Показники середньодобової температури повітря незабаром будуть вищими за «плюс» 8 градусів, – уточнює він. – Проте у четвер ми ще вирішили не вимикати котельні, аби тепло і гарячу воду цього дня мали всі тернополяни. Адже не секрет, що цього дня тривають активні приготування до Великодня, прибирання тощо. 

До речі, незабаром на об’єктах із теплопостачання розпочнуться ремонтні роботи та підготовка обладнання до нового опалювального сезону.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео