Орест Сарматський

Пандемія не завадила Тернопільщині жваво торгувати

74_main-v1619092569 (1)

Незважаючи на тривали карантинний період, в Тернопільській області спостерігаються досить високі темпи роздрібної торгівлі.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

- За I квартал 2021 року оборот роздрібної торгівлі зріс на 7,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У регіонах в першому кварталі року динаміка роздрібу внутрішнього ринку була позитивною, а в 12 областях показник перевищив значення по Україні в цілому. Найбільше оборот роздрібної торгівлі з початку року виріс в Київській, Чернівецькій, Чернігівській, Вінницькій, Тернопільській областях, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що позитивна динаміка галузі підтримувалася в першу чергу відновленням економіки в умовах адаптивного карантину, а також стимулюванням попиту на тлі збільшення соціальних стандартів.

З 1 січня поточного року зросла мінімальна заробітна плата до 6 000 грн, а з 1 березня були проведені перерахунки та індексація пенсій громадян за віком, за вислугу років, по інвалідності, у зв'язку з втратою годувальника.

Також позитивний вплив на роздрібну торгівлю надала матеріальна підтримка бізнесу і населення з боку держави. Під час зимового локдауну понад 470 тисяч фізичних осіб-підприємців та найманих працівників отримали допомогу.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео