Віра Олександрович

Колишня залізнична лікарня у Тернополі «обростає» новими кримінальними справами (фото)

Справу директора підприємства, причетного до спроби незаконної приватизації будівлі у Тернополі, скерували до суду. В обласній прокуратурі уточнили: це стосується приміщення колишньої залізничної лікарні, вартістю понад 30 млн грн.

Нагадаємо, з приводу спроби незаконної приватизації будівлі уже є кілька справ. Ба більше, прокурори вже вимагали від Тернопільської міської ради скасувати ухвалені раніше рішення.

2
2

– Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 233 та ч .1 ст. 366 Кримінального кодексу України, – кажуть у пресслужбі прокуратури. – Адже саме він підписав завідомо неправдиві документи про нібито проведення невід’ємних поліпшень орендованого майна на вул. І. Франка, 3. 

Незаконні дії посадовець вчинив, на думку правоохоронців, переслідуючи корисливу мету приватизувати за заниженою у понад 7 разів вартістю нежитлові приміщення будівлі колишньої залізничної лікарні.

3
3

– Нагадаємо, у лютому цього року скерували до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 367 та ч. 3 ст. 358 КК України щодо інженера технагляду замовника, який видав завідомо підроблений офіційний документ стосовно вказаних приміщень, – додають у прокуратурі.– Триває слідство. Його здійснюють фахівці теруправлінням Державного бюро розслідувань (ДБР), що у Львові. У ході розслідування перевіряють інших осіб на предмет причетності до спроби незаконної приватизації нежитлових приміщень в історичній частині Тернополя.

4
4

Окрім того, завдяки реалізації представницьких повноважень, обласні прокурори подали позов в інтересах держави і розпочали його судовий розгляд щодо скасування незаконних рішень виконавчого комітету і сесії Тернопільської міськради за 2019 р.. Правоохоронці впевнені – такими діями порушили вимоги законодавства при приватизації пам’ятки архітектури вартістю понад 30 млн грн.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео