Орест Сарматський

Фермер роздає торішню цибулю (Агроновини)

0301 (Copy)

У Херсонській області фермер вирішив не викидати пророслу за зиму цибулю, а роздати її людям, але за скромну винагороду. 

Таке повідомлення з'явилося на сторінці Facebook групи «Ринок Херсонський онлайн».

– Віддаємо цибулю за солодощі дітям. Хто брав у нас знає, що хороший. Є трохи пророслого, – написав аграрій у Facebook. 

У повідомленні зазначається, що це набагато краще рішення, аніж викидання урожаю.

Джерело: kurkul.com

0302 (Copy)
0302 (Copy)

В Україні набуває популярності виробництво крафтових продуктів

В Україні все більшу популярність набувають фермерські продукти, які ще називають крафтовими, адже виготовляють їх маленькими партіями за індивідуальними рецептами.

Майже в кожній торговельній мережі є цілі відділи з фермерською продукцією.

Фудблогерка Анастасія Іванцова фермерські продукти найбільше любить за яскравий смак. Купує крафтові сири, пиво, каву, приправи. Шукає виробників на різних фестивалях їжі або в соцмережах. Однак стверджує: останніми роками пропозицій чимало.

Крафтові продукти не тільки цікавіші на смак, а й здоровіші. У них не додають підсилювачів смаку, фарбників чи інших речовин, які на масових виробництвах дозволяють здешевити вартість, тому й коштують дорожче.

Виробник Київського сухого варення Ярослав Семенець із дружиною почав робити цукати в себе на кухні. Зараз у команді вже троє людей.

— На місяць ми можемо виготовляти 500?700 кг цукатів, і це з одного боку дуже невеличкі цифри, а з іншого боку, ми підкреслюємо, що це ручна робота, — зазначив він.

Наразі українські крафтові виробники долучаються до міжнародного руху Slow food, який підтримує розвиток локальних фермерів. Це відкриє вітчизняним виробникам двері на закордонні фестивалі, а також ще більше популяризує крафт.

Експерти наголошують, що купуючи продукцію локальних фермерів, можна підтримати місцеву економіку. Отримуючи більше доходів, місцеві виробники часто інвестують їх у громади — ремонтують дороги, будують спортивні майданчики, а ще — дають робочі місця.

Джерело: kurkul.com

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео