Як тернополянам покращити статистику в Instagram 

20200714_gaf_u40_012-pic905-895x505-53864

«Терен» продовжує свою рубрику про блогінг в мережі Instagram. Напередодні ми вам розповідали про тематику блогу, біо та шапку профілю та хайлайтс (збережені сторіс). Сьогодні ж, 6 травня, ми поговоримо про те, як підняти статистику завдяки сторіс. 

Уже кілька років в інстаграмі працює розумна стрічка – ви першими бачите пости та сторіс тих людей, з якими найбільше взаємодієте (спілкування в діректі, лайки, коментарі, перегляд профілю тощо). Отже, чим більше ваші фоловери реагуватимуть на ваші пости та сторіс, тим частіше ви будете з’являтися у їхній стрічці.

Важливо те, що нині все більшої актуальності набувають сторіс: вони займають всього 15 секунд вашого часу і зникають через 24 години. Тому і збільшувати кількість взаємодій користувачів із вашою сторінкою варто саме через сторіс, і зробити це найпростіше завдяки так званим інтерактивам та іграм.

Робити такі хитрі трюки можна уже вбудованими інструментами інстаграму: опитування «так/ні», запитання, бігунок, тест.

Окрім того, можна користуватись і додатковими програмами для того, щоб зробити ігри цікавіші: inshot, instories, capcut тощо.

До того ж вам не потрібно винаходити велосипед і вигадувати щось нове. За останніх кілька років таких ігор розробили вже дуже багато. Знайти чимало прикладів можна у мережі Тік Ток та Pinterest.

Як ще ігри та інтерактиви допомагають вашому акаунту:

  1. Ви розважаєте свою аудиторію, відволікаєте її, показуєте, що у вашому профілі цікаво.
  2. Чим більше людей взаємодіятимуть із вашою історію (активні кнопки, прін-скріни, затримка історії, відповіді в дірект) тим тим більше інстаграм думатиме, що ваш контент цікавий і показуватиме його більшій кількості людей.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео